Talkies Magazine

De Ziel van Parijs

Van Marilyn Monroe en Josephine Baker tot Kim Kardashian en David Beckham, Hotel Le Bristol is sinds de opening in de jaren 20 home away from home voor menig celebrity. Gelegen aan het glamoureuze Rue du Fau- bourg Saint-Honoré is het van Le Bristol slechts een kleine wandeling naar de Champs-Élysées en het presidentiële paleis en is het hotel omringd door high-end winkels en kunstgaleries. Het authentieke Parijse hotel heeft zelfs haar filmdebuut gemaakt met een hoofdrol in de Woody Allen-film Midight in Paris.

 

tekst: Yasmine Majoor

Le Bristol, een van ’s werelds meest
luxueuze hotels in hartje Parijs.
Waar supersterren, supermodellen en superrijken hun vaste kamer of suite hebben en dat ik drie dagen mijn thuis mag noemen.
Ik arriveer vroeg in de middag op Gare du Nord en het is een gezellige drukte. De sfeer, de mensen, de geur… Zodra je in Parijs bent, voel je dat je ne sais quoi. Aan de taxichauffeur hoef ik niets uit te leggen, Le Bristol is genoeg. Het beroemde hotel aan Rue du Faubourg Saint-Honoré is niet te missen, de iconische rode luifels hangen uit en herken je uit de verte. Het maakt deel uit van het familieconglomeraat Oetker Collection, een verzameling van de meest unieke en luxueuze hotels ter wereld.

De taxi staat amper stil voor de gouden draaideur of ik zie mijn koffers al het hotel in verdwijnen. De portier met zwarte hoge hoed en pelerine begroet me met een vriendelijk ‘Bonjour Madame’ en geeft de draaideur een zetje zodat ik zelf niet hoef te duwen. Zodra ik er aan de andere kant weer uitstap, lijk ik in een andere wereld te zijn terechtgekomen. Een wereld van luxe en weelde, maar ook familiaire gezelligheid. Weg is al het lawaai, alle drukte, hier is slechts een zacht geroezemoes. Overal is er een vriendelijk bonjour en ik bonjour even vriendelijk terug naar iedereen, want je wordt hier vanzelf blij. Onverklaarbaar genoeg hoef ik mijn naam niet eens te zeggen, want ze weten wie ik ben. Mijn verblijf in Parijs heb ik via The Leading Hotels of the World geboekt en heb ik het geluk dat ik ben geüpgraded naar een Deluxe Junior Suite.

Lees het reisverslag van onze verslaggeefster in Le Bristol verder in de nieuwe Rest & Relax editie van Talkies Magazine.